Band

Niels Sprinkhuizen ★ drums & zang

Al op jonge leeftijd met muziek bezig, vooral dankzij vader, een saxofonist, en zijn drummende oom. Geniet ervan als vader thuis nummers uitzoekt. Ook gaat hij regelmatig mee met optredens. Zo kan het niet uitblijven dat hij al vroeg muziek gaat maken en kiest voor de drums.

Op zesjarige leeftijd  krijgt Niels zijn eerste drumstel en ook wordt de schuur geïsoleerd en verbouwd tot een ware drumstudio, waar hij daarna uiteraard  vaak te vinden is. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat hij ook op drumles. Tijdens deze wekelijkse lessen, waar hij eerst naartoe wordt gebracht, maar al gauw alleen op zijn fietsje naartoe gaat, krijgt hij de fijne kneepjes van het drummen onder de knie. Zo leert hij steeds beter om met bijna alle muziek mee te spelen, variërend van Madonna, Prince, Level 42, Earth Wind and Fire, Tower of Power, Elvis en nog vele andere artiesten. En door in bands te gaan spelen, breidt hij zijn ervaring nog verder uit. Zelfs voor carnavalsknallers zoals Roodkapje en Mien waar is mijn feestneus draait Niels zijn hand niet om. Hij is dan ook met recht de grote allrounder van de band.

Fonzie’s Triumph is het nieuwste avontuur waar Niels is ingestapt, niet alleen als drummer, maar ook als, zeer verdienstelijk, zanger.  Het publiek een leuke avond bezorgen met ‘good old’ rock ‘n’ roll, soms in een net iets jonger jasje is wat hij wil, maar ook en misschien wel vooral genieten van wat hij het leukst vindt om te doen … MUZIEK MAKEN.

Jeffrey Bax ★ basgitaar

Afkomstig uit een muzikale familie met Indische roots. Van thuis uit werd er al vroeg gemusiceerd. Met zijn muzikale broers en zus deed Jeffrey zelfs mee aan het populaire tv-programma Stuif Es In, gepresenteerd door Ria Bremer. Als de Bax Family wonnen zij de Gouden Stuiver voor ‘beste talent’.

Ook had hij een oom die gitarist was bij Little Jimmy & the Sharks, een band die in de jaren ’60 het voorprogramma van de Rolling Stones en de Animals verzorgde. Dat was voor de jonge Jeffrey een stimulans om ook muziek te maken, eerst als drummer en later als bassist.

Jeffrey’s voornaamste stijlinvloeden zijn Rock & Roll, Country en Blues. Hij heeft in zijn muzikale carrière met vele artiesten gespeeld, maar degenen die eruit springen zijn wel  gitarist en songwriter Snowy White (bekend van de hit ‘Bird of Paradise’, bluesgitarist Rick Berthod, jazzartiest Abou Bass (Alpha Blondy) en zanger/pianist Gaynel Hodge, mede-oprichter van The Platters (‘Only You’, ‘The Great Pretender’).

Remco Cazier ★ slag/sologitaar & zang
IMG_0445

Begint op twaalfjarige leeftijd met gitaarspelen onder invloed van zijn Indische vader die zelf gitaar speelt en zijn oom, een oud-indorocker. Thuis wordt vooral country en rock ‘n’ roll gedraaid, van Hank Williams tot Chuck Berry, Creedence Clearwater Revival, Bob Dylan en de  Rolling Stones. Bij zijn oom hoort hij voor het eerst de indorock van de Tielman Brothers en Crazy Rockers.

Aanvankelijk heeft hij  niet het doorzettingsvermogen om veel vooruitgang te boeken, maar na een korte vakantie in Maleisië bij opa en oma, waarin hij vaak een geleende gitaar oppakt, wordt alles anders. Weer thuis in Nederland leert vader hem zijn eerste drie akkoorden, de G, C en D, waarmee hij het eerste jaar fanatiek oefent. Daarna leert hij veel bij door zelf uit te proberen en te oefenen, maar ook van andere gitaristen met wie hij in bandjes speelt.

Zijn belangrijkste invloed is zonder twijfel rock ‘n’ roll gitarist en showman Chuck Berry,  met vlak erna Keith Richards van de Stones. Als Remco hem voor het eerst ziet spelen op een video-opname van een concert van Chuck is hij meteen verkocht. Vooral de schreeuwende Fender telecaster in Honky Tonk Woman spreekt hem aan. Andere invloeden zijn de vele indorock en rock ‘n’ roll gitaristen die hij door de jaren heen zag optreden op de Pasar Malam in Den Haag, het grootste jaarlijkse indisch festival in Nederland. Toen al droomde hij ervan om met een rock ‘n’ roll band op te treden. En die droom is inmiddels uitgekomen…  Zijn favoriete instrument is, inderdaad net als Keith, de Fender telecaster, de ultieme rockgitaar.

Tino Derkhof ★ sologitaar
IMG_0435

Krijgt als jongste zoon uit een muzikaal Indisch gezin de liefde voor muziek automatisch mee in de opvoeding. Van de honkytonk country van Hank Williams, vroege rock ’n ‘ roll van Elvis Presley en Chuck Berry tot de Beatles, Stones en Kinks, van alles wordt er thuis gedraaid, wat resulteert in een brede muzieksmaak.

Ook het bespelen van een instrument hoort erbij. Als klein jongetje speelt Tino drums, maar uiteindelijk kiest hij voor de gitaar. Zonder lessen, maar met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen maakt hij zich het instrument eigen.

Heeft een grote voorliefde voor 50s jumpblues en rockabilly en maakte er een ware studie van. Is niet alleen geïnteresseerd in de muziek, maar ook in de personen en hun verhaal.  Als belangrijkste invloeden noemt hij T-Bone Walker, Clarence Gatemouth Brown, Scotty Moore, James Burton en Grady Martin.

Zijn favoriete instrument is de Fender ’52 telecaster, vanwege de brede inzetbaarheid ervan: van vroege rockabilly tot ruige 70s rock, met de tele kan het allemaal. Hij speelt over een 50s-style tweed buizenamp.